Energijsko sproščanje

Kako se lahko najbolje sprostim?

Udeleženci tečajev in delavnic me pogosto vprašajo ali obstaja kakšno enostavno orodje za sproščanje. Ljudje sodobnega časa smo namreč navajeni na enostavne (instant) rešitve.

Za takšne uporabnike smo pripravili posebno orodje, ki smo ga poimenovali VITO (izhaja iz angleških besed VITality in Office). Orodje je na USB ključku, ki vsebuje dva posnetka z vodenim sproščanjem. Krajši posnetek traja 6 minut in je namenjen sproščanju čez dan (toliko približno traja, da pokadimo en cigaret). Daljši posnetek traja 19 minut in je namenjen uporabi zjutraj ali zvečer. Če hočemo namreč kvalitetno začeti dan, je priporočljivo, da se zjutraj na dan pripravimo z zgodnjim sprehodom in sproščanjem. Ravno tako je priporočljivo, da se pripravimo na spanje. Tudi zvečer nam lahko pomaga energijsko sproščanje s pomočjo pripomočka VITO.

VITO (Vitality in Office) je učinkovit pripomoček za odpravljanje stresa in doseganje notranje umirjenosti. Dokazano je, da z redno uporabo tehnike sproščanja lahko dosežemo boljše psihofizično počutje. Sproščanje telesa in duha pomaga pri odpravljanju posledic stresa kot so npr. nespečnost, glavoboli, zaprtost,…
VITO vsebuje dva posnetka z vodenim sproščanjem v slovenskem jeziku, v ozadju igra sprostitvena glasba s frekvencami, ki pomagajo pri doseganju sproščenega stanja. Za popoln učinek priporočamo poslušanje enega od posnetkov trikrat na dan.
Priporočljivo je, da posnetek poslušate s kvalitetnimi slušalkami, saj zvoki v ozadju umirjajo naše misli in nam pomagajo doseči stanje popolne sproščenosti.
Pri poslušanju se udobno namestite in poskrbite, da vas ne bo nihče motil. Pri sedenju naj bo hrbtenica ravna, pri poslušanju v leže priporočamo ležanje na hrbtu. Pomembno je, da čim bolj spustite misli, saj se na ta način umirja in regenerira naš um.

Na spodnji sliki je ujet trenutek med snemanjem posnetka… kot se vidi iz fotografije, je bilo vzdušje res sproščeno… 🙂

Spodaj si lahko ogledate kratek izsek posnetka VITO.

Naročila in več informacij: info@bizinaizi.si