POLITIKA ZASEBNOSTI

Pred vami je politika zasebnosti, dokument v katerem boste našli vse informacije o obdelavi osebnih podatkov, ki jo izvajamo v podjetju GETAS d.o.o. (v nadaljevanju GETAS).

 

Za večjo preglednost vam ponujamo interaktivno kazalo vsebine, s katerim lahko hitreje dostopate do podatkov, ki vas najbolj zanimajo.

 

Kdo obdeluje moje osebne podatke?

 

Obdelavo osebnih podatkov izvaja upravljavec osebnih podatkov; podjetje GETAS d.o.o.

 

Podatki o upravljavcu:

GETAS, poslovno svetovanje d.o.o.

Malgajeva ulica 5

1000 Ljubljana

Davčna številka: SI 72043776

Matična številka: 3416887000

 

Upravljavca lahko kadarkoli kontaktirate na: info@bizinaizi.si.

 

Zakaj uporabljate moje osebne podatke?

Ta politika zasebnosti je namenjena:

 • Našim uporabnikom storitev in
 • Uporabnikom spletne strani.

Vse osebne podatke, ki jih zbira upravljavec, obdelujemo za določene namene, opredeljene v spodnji tabeli. Vse osebne podatke obdelujemo na ustrezni pravni podlagi, kot opredeljeno spodaj.

 

 

Namen Vrste Pravna podlaga Rok hrambe
Izvajanje naših storitev Fizične osebe: Ime in priimek, naslov, podatki za plačilo, e-naslov

Pravne osebe: naziv pravne osebe, ime, priimek in naziv kontaktne osebe, seznam udeležencev (ime in priimek ter naziv), e-naslov

Pogodbeno razmerje 5 let po prenehanju izvajanja storitev
Komunikacija z vami na podlagi vaših povpraševanj za pripravo ponudbe Ime, e-naslov, vsebina sporočila Predpogodbeni odnos 1 mesec po zaključku komunikacije
Splošna komunikacija s potencialnimi naročniki Ime, e-naslov, vsebina sporočila Zakoniti interes zagotavljanja učinkovitih in verodostojnih informacij o storitvah 1 mesec po zaključku komunikacije
Pošiljanje e-novic našim kupcem Ime, e-naslov Zakon Do preklica
Pošiljanje e-novic prijavljenim posameznikom Ime, e-naslov Soglasje Do preklica
Omogočanje izvedbe testa stresa e-naslov, rezultat testa (agregat) Zakoniti interes – upravljavec izvede anonimizacijo podatkov. Agregati testov v anonimizirani obliki pa upravljavcu omogočajo razumevanje trga in prilagajanje storitev. Avtomatična anonimizacija, kjer identifikacija ni več mogoča

 

 

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno, razen kadar bi posredovanje osebnih podatkov zahtevala zakonodaja. V tem primeru ste osebne podatke dolžni posredovati. Določene osebne podatke potrebujemo za to, da vam zagotovimo storitev. Tako npr. ne moremo ponuditi našega treninga, če nam ne posredujete podatkov, ki jih potrebujemo za sklenitev pogodbe. V kolikor se odločite, da nam podatkov ne boste posredovali, vam določenih storitev ne moremo nuditi.

 

Ali moje podatke delite s tretjimi osebami?

 

Vaše osebne podatke delimo s skupnim upravljavcem Franc Gider s.p., ki kot skupni upravljavec, v celoti spoštuje in sledi varstvu osebnih podatkov, ki je določeno s to politiko zasebnosti.

Skupno upravljanje je med subjektoma vzpostavljeno zaradi poslovnega sodelovanja med obema upravljavcema. Poslovno sodelovanje upravljavcu GETAS omogoča nudenje storitev in je ključno za delovanje upravljavca. Posledično je potreben dostop upravljavca Franc Gider s.p. do osebnih podatkov, ki jih obdeluje upravljavec GETAS. Skupna upravljavca sta sklenila pogodbo o skupnem upravljanju, s katero sta podrobno opredelila način obdelave osebnih podatkov.

 

Dodatno vaše osebne podatke delimo s tretjimi osebami v naslednjih primerih:

 • Ponudnik množičnega pošiljanja e-pošte;
 • Ponudnik računovodskih storitev;
 • Državni organi, kadar to od nas zahteva zakonodaja.

 

Vaše osebne podatke izvažamo v tretje države, pri čemer smo uvedli ustrezne ukrepe, da se zagotovi varstvo osebnih podatkov.

 

Osebne podatke posredujemo tretjim osebam samo kadar je to potrebno, da se izpolni namen obdelave osebnih podatkov. Tretje osebe lahko dostopajo in obdelujejo vaše osebne podatke samo v obsegu in na način, ki je določen s pogodbo, ki smo jo sklenili z njimi. Tretje osebe ne smejo obdelovati osebnih podatkov, ki niso potrebni za namen, za katerega obdelujejo osebne podatke. Vse tretje osebe so zavezane k spoštovanju ravni varstva osebnih podatkov, ki ga zagotavlja upravljavec.

Kako varujete moje osebne podatke?

 

Za varnost vaših osebnih podatkov skrbimo tako, da smo sprejeli različne tehnične in organizacijske ukrepe, med katere sodijo:

 • Redno posodabljanje naše strojne in programske opreme;
 • Varovanje strojne in programske opreme z zaščitno programsko opremo;
 • Varovanje naših poslovnih prostorov;
 • Zagotavljanje omejitve dostopa nepooblaščenih oseb do osebnih podatkov.

 

Zavedamo se, da lahko, kljub varnostnim mehanizmom, ki smo jih vzpostavili, pride do varnostnega incidenta. V ta namen smo oblikovali poseben protokol, s katerim bomo takšne incidente obravnavali hitro, učinkovito in skladno z zakonodajo.

V kolikor bi prišlo do varnostnega incidenta, pri katerem obstaja verjetnost, da so bile ogrožene pravice in svoboščine posameznikov, bomo o takšnem incidentu nemudoma, vendar ne kasneje kot v 72ih urah, obvestili pristojni nadzorni organ. V kolikor pa bi prišlo do varnostnega incidenta, ki lahko povzroči veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznikov, pa bomo o tem nemudoma obvestili tudi zadevne posameznike.

 

Katere pravice imam na voljo?

 

Glede obdelave vaših osebnih podatkov, ki jo izvajamo, so vam na voljo naslednje pravice:

 1. Pravica do dostopa in izpisa osebnih podatkov: ta pravica vam omogoča pridobitev informacij o obdelavi osebnih podatkov, hkrati pa imate tudi možnost vpogleda oz. pridobitve kopije vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas.
 2. Pravica do popravka osebnih podatkov: možnost imate, da zahtevate popravek netočnih ali nepopolnih podatkov, ki jih vodimo o vas.
 3. Pravica omejiti obdelavo osebnih podatkov: ta pravica vam omogoča, da podatke, kjer je sicer možen izbris, vseeno ohranite v hrambi zaradi kasnejših dokazovanj v različnih uradnih postopkih. Prav tako vam ta pravica omogoča začasno omejitev obdelave za čas trajanja odločanja o popravku ali ugovoru, ki poteka pri upravljavcu.
 4. Pravica do izbrisa osebnih podatkov: ta pravica vam omogoča, da v določenih primerih zahtevate izbris podatkov, ki jih vodimo o vas. Kadar predstavlja pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov zakon ali veljavna pogodba, vaših osebnih podatkov ne moremo izbrisati.
 5. Pravica do preklica privolitve: kadar vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi privolitve (soglasja), imate možnost to privolitev kadarkoli preklicati. Preklic privolitve ne pomeni negativnih posledic za vas. Opozarjamo vas, da vam po preklicu privolitve določenih storitev ne bomo mogli več nuditi.
 6. Pravica do ugovora obdelavi osebnih podatkov: ta pravica vam je na voljo, kadar pride do obdelave osebnih podatkov na podlagi zakonitih interesov. Omogoča vam, da od upravljavca zahtevate, da preneha izvajati obdelavo. Opozarjamo vas, da ima upravljavec v določenih primerih možnost tak ugovor zavrniti. Upravljavec bo v vsakem primeru prenehal z obdelavo, v kolikor boste ugovarjali neposrednemu trženju.
 7. Pravica do prenosljivosti osebnih podatkov: ta pravica vam omogoča, da zahtevate, da vaše osebne podatke posredujemo drugemu upravljavcu v strojno berljivi obliki. To je možno le, v kolikor vaše podatke obdelujemo z avtomatiziranimi sredstvi in kadar gre za podatke zbrane na podlagi privolitve oz. pogodbenega odnosa.

 

Upravljavec ne izvaja avtomatiziranega odločanja pri obdelavi osebnih podatkov.

Vaše pravice lahko izvajate tako da nam pišete na info@bizinaizi.si z zadevo varstvo osebnih podatkov ali nam zahtevo pošljete po pošti na: GETAS d.o.o., Malgajeva ulica 5, 1000 Ljubljana s pripisom varstvo osebnih podatkov.

Vaše zahteve bomo obdelali v najkrajšem možnem času in najkasneje v roku 30 dni od prejema. V kolikor bo določena zahteva tako obsežna, da bo reševanje trajalo dlje časa, vas bomo o tem predhodno obvestili in vam podali okviren rok za pripravo odgovora.

 

Pridržujemo si pravico, da vas, v primeru podaje zahteve po izvajanju katere od vaših pravic, zanesljivo identificiramo. V kolikor nam z zahtevo ne boste poslali osebnih podatkov, na podlagi katerih vas lahko zanesljivo identificiramo, vas bomo zaprosili za dodatne osebne podatke. V primeru, da nam dodatnih osebnih podatkov v roku ne boste posredovali, bomo vašo zahtevo zavrgli.

 

V kolikor ste mnenja, da je prišlo do kršitve varstva osebnih podatkov lahko vedno podate pritožbo pri pristojnem nadzornem organu, ki ga v Sloveniji predstavlja Informacijski pooblaščenec.

 

Piškotki in spletni vtičniki

Piškotki‘ so kratke besedilne datoteke, ki se naložijo na strojno opremo uporabnika spletne storitve ob obisku spletne strani. Piškotki imajo različne funkcije, ki so podrobneje opredeljene spodaj.

 

Upravljavec uporablja naslednje kategorije piškotkov:

 • Nujni piškotki
 • Statistični piškotki

 

NUJNI PIŠKOTKI zagotavljajo delovanje naše spletne strani. Brez teh piškotkov naše spletne strani ni mogoče uporabljati. Ti piškotki vas ne identificirajo in ne omogočajo sledenja vašim aktivnostim.

 

STATISTIČNI PIŠKOTKI se uporabljajo za izvajanje statističnih analiz obiska na naši spletni strani. Uporablja se anonimizirana verzija teh piškotkov, ki ne omogoča vaše identifikacije. Te piškotke lahko kadarkoli izključite tako da uporabite nastavitve brskalnika ali pa nastavitve spremenite na naši spletni stran.

 

Urejanje piškotkov vam je na voljo na naši spletni strani na linku ˝Nastavitve piškotkov˝.

 

Nastavitve piškotkov lahko spreminjate tudi v brskalnikih, pri čemer je potrebno takšne nastavitve urediti za vsak brskalnik, ki ga uporabljate.

 

Seznam piškotkov:

Ime piškotka Namen Trajanje Lastni piškotek/piškotek tretje osebe
_ga statistični podatki o obiskovalčevi napravi in 2 leti google-analytics.com
_gid statistični podatki o obiskovalčevi napravi in 24 ur google-analytics.com
_gat uravnavanje hitrosti prenosa podatkov. 1 minuta google-analytics.com

 

Na spletni strani imate možnost uporabe spletnih vtičnikov. Opozarjamo vas, da te vtičnike upravljajo tretje osebe; tj. posamezna socialna omrežja.

Uporaba vtičnikov na spletu je na lastno odgovornost posameznika. Vsako socialno omrežje deluje na podlagi lastnih pravil zasebnosti, ki niso povezana s pravili upravljavca.

Odgovornost za interakcijo s socialnim omrežjem in vse posledice, ki so povezane ali lahko izhajajo iz te interakcije nosi izključno posameznik.

Imaš vprašanje?

Kadarkoli nas lahko kontaktiraš z dodatnimi vprašanji glede varstva osebnih podatkov tako da nam pišeš na: info@bizinaizi.si.