Na kratko

Sem Franc Gider.

Po izobrazbi sem doktor biomedicinske tehnike, po poklicu pa raziskovalec, svetovalec in mentor številnim podjetjem, podjetnikom in poslovnežem.

Že od malih nog čutim, da je moje življenjsko poslanstvo raziskovanje in posredovanje pridobljenih izkušenj naprej.

V poslovnem svetovanju sem že 20 let, sodeloval sem z več kot 200 organizacijami različnih dejavnosti in velikosti, na mojih predavanjih in delavnicah pa je sodelovalo več kot 10.000 udeležencev.

Glavna področja mojega delovanja so stalne izboljšave, vitkost organizacij, razvoja zaposlenih, obvladovanje stresa in osebni razvoj.

Moji začetki

Imam se za Prekmurca, čeprav sem pokrajino ob Muri zapustil že po osnovni šoli.

Želja po novih izzivih in pridobivanju izkušenj me je pripeljala v Maribor na srednjo šolo in nato v Ljubljano na fakulteto. Po zaključenem študiju elektrotehnike sem vstopil v svet znanosti in v petih letih na Institutu Jožef Stefan doktoriral iz interdisciplinarne znanstvene discipline biomedicinska tehnika.

Po zaključenem doktoratu v znanosti nisem več videl izzivov, zato sem se podal na zame takrat popolnoma novo področje – poslovno svetovanje.

Pestro nadaljevanje

Postal sem poslovni svetovalec pri firmi Deloitte. Ukvarjati sem se začel s principi vitkosti organizacij in sistemi stalnih izboljšav. Hitro sem spoznal, da mi znanje, ki sem ga pridobil na univerzi, ne koristi kaj veliko. Veliko sem se moral naučiti, za kar sem hvaležen. Na novo sem se moral učiti veščin poslovnega svetovanja. Hkrati pa spoznaval čare in pasti delovanja multinacionalnih podjetij. Tistih šest let je bilo zaznamovanih s trdim delom, intenzivnim učenjem, pridobivanjem izkušenj in spoznavanjem novih ljudi. Takšen način delovanja je privedel tako daleč, da sem doživel izgorelost. Ta se je najbolj očitno kazala v medicinsko nepojasnjenih in zato neozdravljivih alergičnih napadih. Ker mi uradna medicina ni mogla pomagati, sem začel prakticirati metodo Life Technology in spoznavati svet energij. Ta svet je bil zame nov, saj sem kot inženir hotel vse razumeti z razumom. Žal pa to ni mogoče in določene stvari sem enostavno moral (in jih še vedno moram) sprejeti in verjeti…

Pred 12 leti sem začutil, da sem se naučil dovolj. Podal sem se na samostojno svetovalno pot in začel spoznavati čare in pasti podjetništva. Začel sem tudi z novim področjem delovanja – razvojem zaposlenih, predvsem srednjega managementa. Kot samostojni podjetnik sem izkusil preživetje v času recesije. Vsak dan sem pridno treniral energijsko pretočnost. Po določenem času mi je bilo dano, da se mi je vzpostavilo porušeno energijsko ravnovesje. Alergije so izginile “same od sebe.” Po dveh letih samostojne poti se mi je ponudila priložnost, da se tudi sam preizkusim kot vodja.

Za en mandat sem postal direktor Javne agencije za tehnološki razvoj. Počutil sem se, kot da bi pristal na drugem planetu. Razlika med javnim sektorjem in podjetništvom je zame predstavljala takšen stres, da sem po prvem mesecu hotel dati odpoved. Vendar sem se odločil, da vztrajam. Sedaj mi za to odločitev ni žal, saj sem se v štirih letih in pol zelo veliko naučil. Agencija je v času mojega mandata igrala pomembno vlogo pri tehnološkem razvoju Slovenije in izhodu podjetij iz krize. Sedaj lahko pri svetovalnem delu veliko črpam iz lastnih izkušenj.

V prihodnost z znanjem in izkušnjami

Ko sem (že spet ☺) začutil, da sem se naučil dovolj, sem ponovno stopil na samostojno svetovalno pot. Začel sem zgodbo BizinaiziPod to blagovno znamko izvajam usposabljanje in svetovanje iz področij vodenja, razvoja kadrov, stalnih izboljšav, obvladovanja stresa in osebnega razvoja. Osnova za to so praktične izkušnje pri svetovanju, usposabljanju in vodenju, ki sem jih oplemenitil z dolgoletnim učenjem in prakticiranjem tehnike Life Technology. Verjamem, da je stopnja uspešnosti posameznikov (in posredno tudi organizacij) odvisna od njihove energijske pretočnosti. Vsak dan raziskujem vpliv energijskega pretoka na poslovno uspešnost posameznikov in organizacij. Najbolj uživam pri izvajanju izobraževanj, ki jih pripravim za vsako stranko posebej. In seveda, ko vidim, da so ljudje z mojo podporo naredili korak naprej na osebnem in poslovnem področju.