Izkušnje uporabnikov programov bizinaizi

Glavni razlog za obisk pri Francu so bile večkrat slišane besede »vi ITjevci imate dovolj dela«. V našem podjetju pa smo bili takrat spet v daljši fazi recesije. Ni in ni bilo pravega preboja. Po nekaj obiskih pri njem, mi je bilo sicer všeč, vendar še vedno nisem vedel, kaj pričakovati. Postavil sem si cilj, da v doglednem času pridobim večjo količino novih poslov. Po šestih mesecih se mi je zgodilo nemogoče: v vsej svoji 25 letni samostojni karieri še nisem imel toliko novih priložnosti, kot v tem trenutku.

Še vedno pa mi ni popolnoma jasno, kako sem, z njegovo pomočjo to dosegel. Kakšen je bil njegov vpliv. K oddajanju kakšnih signalov me je vzpodbudil, da so se začele okoli mene dogajati takšne spremembe. Prepričan sem samo, da mi samemu to ne bi uspelo. Seveda je šlo za vrsto popolnoma uporabnih nasvetov o načinu sklepanja konkretnih poslov, sprememb obstoječih pogodb in vzpodbujanju h  konkretnim korakom. Vendar so bili takšni uporabni nasveti večinoma le mašilo in priprava na resne spremembe, ki so sledile. Lahko le potrdim, da se je, s Frančevo pomočjo, v zadnje pol leta, moje življenje spremenilo tako osebnostno, kot tudi poslovno. Imam občutek, da so ljudje okoli mene bolj vedri.

Seveda pa je delo na sebi dolgotrajen, nikoli zaključen projekt. Zato sem prepričan, da se najino sodelovanje na tej točki ne zaključuje. Pri vsem tem pa je potrebno poudariti tudi pomen BNIja: če ne bi slišal njegove 10 minutne predstavitve, bi bil Franc samo eden od podjetnikov, ki sem jih srečal.

Simon Mohorko, direktor, eS-NET informatika d.o.o.

Simon

Izkušnje s tečajem “Sladko spanje”

Imela sem možnost tečaj testirati, še pred njegovim izidom, in sem bila nad vsebino navdušena. Tečaj vsebuje preproste in jasne korake, ki jih je enostavno uporabiti v vsakodnevnem življenju. Tečaj bi vsekakor priporočila tako tistim, ki imajo težave s spanjem kot tistim, ki bi potrebovali idejo (ali dve) o tem kako pripraviti telo in um za nočni počitek.

Ana Antunićević, direktorica, Consilium, pravno svetovanje

Ana

BIZI na IZI, to se lepo sliši, vendar ko s poglobljenostjo v vase poskušaš to tudi začeti živeti, tako v poslovnem kot v zasebnem življenju in dajati v svoj vsakdanji okvir, tudi tu pričneš premagovati zastarele ovire.

Celoten tekst v originalni verziji si lahko prebereš na spodnji sliki.

Mirjana Novak, podjetnica, STUDIO MERIDIAN

Mirjana

Povzetek zadnjih 2 let, odkar smo se prvič srečali s Francem Giderjem.

Bilo je zanimivo, poučno, močno razvojno usmerjeno in povezovalno.

Kot ekipa smo razvili zelo učinkovit način reševanja problemov, sodelovanja in realizacije zastavljenih ciljev. Kot posamezniki pa smo razvili vodstvene in komunikacijske veščine, strateško razvojni način razmišljanja in še bolj začeli ceniti našo raznolikost, ki nam omogoča uvid v isto situacijo skozi več različnih “očal”.

Skozi proces je bila prisotna cela paleta čustev. Ne bom lagala – včasih je bilo zares težko premagati nekatere ovire in konec koncev tudi lastna prepričanja in vzorce.

Skupaj nam je uspelo doseči nekaj, kar je bilo še 2 leti nazaj nepredstavljivo.

Kaja Kramar, vodja razvoja, B&B izobraževanje

Kaja

V podjetju B&B s Francem Giderjem sodelujemo že dobro drugo leto in moram reči, da smo se spoznali pri digitalnih strategijah. Slučajno je bil naš izbor brez poznavanja njegovih referenc, vendar smo našo zelo uspešno zgodbo na tem področju nadgradili tudi v svetovanje našim novim sodelavcem, ki se vključujejo v počasen prevzem družinskega podjetja. Namreč za ta prehod moramo poskrbeti dokler ustanovitelji še obvladujemo situacijo, dokler zmoremo, kljub temu, da se seveda področja širijo. In moram reči, da v sodelovanju s Francem Giderjem so naši mlajši sodelavci, sodelavci mlajših generacij, začeli zelo konstruktivno razmišljati. Najprej na področju vodenja kompetenc, organigrama različnih oddelkov v podjetju in tako naprej, različnih aktivnosti in seveda na koncu smo preko nekih strategij, načrtovanja prišli do oseb, s katerimi lahko zelo konstruktivno sodelujemo, koordiniramo delo podjetja in verjamem, da je ta ekipa dejansko po dveh letih trdega dela, izmenjevanja teorije in izkušenj gospoda Franca Giderja in aktivnosti naših zaposlenih pripravljena za naslednje korake naprej k vodenju organizacije družbe B&B.

Mag. Brane Lotrič, direktor, B&B izobraževanje

Brane

Delavnice o stresu ali pa organiziranju časa in sebe so bile vedno izvrstno ocenjene pri naših udeležencih v projektu SPIN. Franci pa je predavatelj, ki ponuja svoje znanje na podlagi lastnih življenjskih izkušenj. Super, Franci

Marta Turk, ustanoviteljica, Skupnost slovenskih podjetnic

Marta

S Francem sva sodelovala pri pripravi digitalne strategije. Ponudil nam je nekoliko drugačen pogled na poslovanje in nekaj novih, drugačnih idej za izboljšave. Priporočam vsem podjetnikom, ki se soočajo z izzivi poslovanja in potrebujejo nek pogovor z nekom, ki malo drugače vidi stvari, neko mnenje o načinu poslovanja, skratka nove ideje.

Tadej Weber, direktor, NAVKOM d.o.o.

Tadej

Francova delavnica mi je potrdila moje mnenje, da časa ni mogoče obvladovati. Lahko pa obvladujemo naše aktivnosti in jih prilagodimo času. Da pa naše aktivnosti obvladujemo učinkovito, pa moramo najprej razjasniti nekaj pojmov, kot so poslanstvo, vizija, cilji, … Le tako bomo lahko delali kar je potrebno, v pravem trenutku. Večino od nas si nakoplje preveč aktivnosti. Franc mi je pomagal, da sem začel razmišljati o nepomembnih, da jih bom lahko črtal iz mojega vsakdanjika. In privarčeval na času in bil bolj učinkovit.

Robert Šmid, direktor, PROMOLUKS.COM

Robert

Franc ima vedno dobre delavnice – resnično priporočam.

Zadnjo sem obiskala Obvladovanje časa. Vsi nekam hitimo, mislimo da moramo vse naenkrat narediti, vse nam je prioriteta… Pa nam je res? Franc nam je dal usmeritve, kako si razdelimo prioritete v štiri okvirčke. In kaj je nujno? Zelo malo stvari. Veliko stvari je nujnih samo v naših glavah. Všeč mi je tudi bilo, da nam je dal misliti, kaj je naše poslanstvo na tej zemlji in ne kaj je naša aktivnost. Zna odpreti veliko vprašanj in podvprašanj v nas samih … če si le dovolimo vpogled v svoje srce ugotoviš, da skrivamo veliko potenciala.

Klementina Zupančič Maver, direktorica, SolTer d.o.o.

Klementina

Od dirkalnega konja do Concorda

Moja izkušnja s Francem je pravzaprav neopisljiva in povem vam, da je to, kar on počne, pravzaprav nekaj, kar potrebuje vsak človek, ki želi nekaj narediti iz sebe ali s sabo.

Za to, da bi si lažje predstavljali, kaj sploh Franc počne in kako to lahko vpliva na vas, je najboljše, da opišem konkreten problem, ki sva ga s Francem reševala in ki me je mučil že dolgo časa:

Vedela sem, da svoje delo dobro opravljam, sem strokovna in hitra in imam posluh za ljudi in njihove tegobe – skratka, z vidika strank sem bila dirkalni konj, na katerega se splača staviti. Problem pa je ves čas tičal v tem, da sem imela občutek, da moje stranke nikakor ne znajo ceniti tega, kar jim ponujam, izkoriščajo mojo zagnanost za delo in me pri tem zelo podcenjujoče plačajo ali pa mi sploh ne plačajo… Zaradi ponotranjenih neprimernih vzorcev se nisem znala postaviti zase, kljub zadovoljstvu zaradi dobro opravljenega dela sem bila skrajno izčrpana in nervozna, stranke so kljub temu nergale… Dolgovi mojih strank so npr. v letu 2019 po izdanih računih presegali znesek 100.000 EUR (po neizdanih računih pa je bilo še enkrat toliko) – tako, za ilustracijo, da si boste lažje predstavljali. Nikakor nisem mogla in znana zlesti ven iz svojih težav…

In kaj je naredil Franc? Pomagal mi je narediti potreben premik v moji glavi in zavesti, na podlagi katerega sem na zelo dobri poti, da postanem Concord: zdaj sem Mercedes S-class, ki ga stranke cenijo zaradi voznih lastnosti in kvalitetnih materialov in s katerim si stranke želijo voziti, čeprav morajo za to plačati več. Nikakor nimam več občutka, da moje stranke ne cenijo mojih kvalitet – tudi struktura strank se počasi spreminja v smeri narejene spremembe. Takšne spremembe nikakor ne bi zmogla narediti brez Franca, saj je to enostavno nemogoče – in te spremembe še potekajo, sem na dobri poti, da postanem Concord.

Ne vem, če bom v svojem življenju uspela Francu prikazati, kako zelo sem mu hvaležna za njegovo pomoč, mislim pa, da Franc to nekako ve, saj je enostavno najboljši.

Katja Koprivšek, odvetnica, Odvetniška družba Koprivšek

Katja

Danes sem bila prvič na Bizinaizi Mastermind – podporni skupini za osebno in poslovno rast. Usedem se na stol in moja prva naloga je, da sprostim trebuh. Ugotovim, da sem malce v zadregi. Trebuh želim tiščati notri, da bi izgledala bolj vitka. V redu je, pravi vodja skupine. Samo sprosti se. Vdihni, izdihni. In to tudi naredim. Med tem teče prijeten pogovor o novih spoznanjih. Čez čas ugotovim, da skačem v besedo, da se ves čas skušam dokazati. Zavem se svoje nadutosti. Preveč je preprosta tale delavnica, pomislim nekaj trenutkov kasneje, a že takoj zatem se vodja skupine zasmeje in reče: »Kako zelo radi imamo dramo v življenju! Življenje pa je tako preprosto!« In zopet me misel zadane v srce. Počasi odlagam vse maske, ki sem si jih nadela tekom življenja in poskušam začutiti najbolj pristno verzijo sebe. Lepo mi je. Na koncu odidem oprana, z večjim zavedanjem o sebi in svojem življenju. Hvala.

Sara

S Francem sem imel individualne coaching treninge kakšno leto in ga toplo priporočam ne samo tistim, ki so že v izgorevanju, temveč tudi tistim ki mislijo da so zdravi. Ima globoko razumevanje delovanja človeka in sveta okoli nas.

Boris Kozlevčar, Partner, JK Group, pravno in davčno svetovanje

Boris

Na delavnico sem se prijavil, ker imam sam velike izzive z organiziranjem svojega časa. Z delavnico sem izredno zadovoljen, ker sem dobil zelo zanimiva orodja, ki so enostavna in jih še uvajam v svoj vsak dan. Zelo duhovito in nazorno predavanje. Hvala!

Matej Strle, direktor, Strle d.o.o.

Matej

Delavnica je bila zanimiva, sproščena, zabavna in poučna. Stvari, ki jih že poznamo, so nam bile predstavljene v novi luči in na nam relevanten način, predvsem pa interaktivno, zato sem od nje odnesla veliko. Dala mi je misliti in dala mi je orodja, da že takoj spremenim, kar mi bo izboljšalo organizacijo časa in posledično dalo več svobode brez dodatnega stresa. Hvala, Franc

Martina Kodrun, osebna trenerka

Martina

Na delavnici OBVLADOVANJE ČASA smo dobili enostavne in uporabne informacije. Franc vodi delavnico profesionalno, razgibano in zabavno.

Erika Kostanjšek, direktorica, E3plus 

Erika

Delavnica Bizi na izi je v moje življenje prinesla mirnost.

Sem podjetnica, ki je pred kratkim postala mama in se prvič znašla v situaciji kjer sem imela občutek, da tako na enem kot na drugem področju nisem bila dovolj prisotna.

Skozi pogovore in izkušnje Franca in Astrid sem prišla do rešitve, ki mi je pisana na kožo in mi omogoča mirnost in polno prisotnost v vlogi direktorice in v vlogi mame.

Objektivni pristop s sprostivenimi vajami je pristop ki je meni prinesel rezultate mirnosti in odločnosti.

To je iskrena izkušnja in bom vesela, če bo še komu pomagala da stopi v stik z vami.

Nina Mei Gaiman, direktorica, Arhitekturni studio PROSTORNINA

Nina

Delam na avtoservisu, ki ima kar precej strank in imamo dvakrat letno sezonsko delo. Sem v velikem stresu, ker se vsem zelo mudi in bi bili vsi radi hitro na vrsti in sama koordiniram vse delo. Franc je pred dnevi pripravil delavnico ADIJO STRES. S seboj sem vzela še moža in sina, ker delamo skupaj v isti dejavnosti. V nekaj korakih nam je Franc podal čudovite tehnike in predal znanja, ki jih z veseljem uporabljamo doma. V prihodnje ga bom z veseljem priporočala vodilnim kadrom v podjetjih, ki potrebujejo takšne nasvete.

Alenka Gregorc Babnik, direktorica, Avtoservis Gregorc

Alenka

Živim aktivno, rada sem bizi in s Francovimi IZI forami je to preprosteje!

Andreja Lojevec, direktorica, AndrejaDent, zobotehnični laboratorij

Andreja

Delavnica Dr. Franca Giderja je zanimiva. Glede na to, da sem doktor fizike, sem na začetku z nekaj rezerve sprejemal preveč pogovorno uporabo besed energija in vibracije. V nadaljevanju sem na to pozabil in užival v odlično pripravljenem in brez dvoma koristnem seminarju.

Dr. Franci Demšar, direktor, NAKVIS

Franci

Rada bi pohvalila podjetje Franca Giderja. Bila sem na masaži rok ki jo izvaja njegova žena Astrid. Lahko povem da je bila izvedena zelo strokovno in da sem imela občutek da to ni masaža samo rok, ampak celotnega telesa. Namreč, pritisk na prave točke na rokah sproži občutek masaže celotnega telesa. Gospa Astrid tudi pove katere meridijane nam masira. Počutila sem se zelo dobro in lahkotno, kot da plavam v oblakih in ta občutek sem imela še kar nekaj časa po masaži. Masaža je zelo sproščujoča in jo z veseljem priporočam vsakemu.

Nada Orehovec, direktorica, NDID d.o.o., profesionalna čistila

Nada

Vedno, preden se odpravim na poslovni sestanek, nastop in sem nervozen, mi VITO priskoči na pomoč. Ob poslušanju se sprostim in pozabim na stres. Telo in misli se umirijo, hkrati pa me napolni z energijo. S pomočjo VITA so moji izzivi uspešnejši.

Tadej Kortnik, podjetnik

Tadej

Moja prva izkušnja z akademijo Bizi na izi:

Vesela sem, da sem imela tisti večer najprej priložnost izkusiti znanje Astrid Gider. Astrid je s 45 minutno masažo mojih rok poskrbela za to, da so meridiani, ki uravnavajo delovanje določenih organov mojega telesa, postali pretočni. Kako sem to začutila? Kot mir in sproščenost, kot počitek in dobro, kot čas posvečen njim (mojim organom) in kot lepo darilo sebi. Hvala Astrid!

Dr. Franc Gider mi je predlagal, naj se po masaži pridružim skupini, ki se srečuje na njihovem tečaju Chi-gong. Poznam hatha jogo in njene pozitivne učinke – vendar Chi-gong ni podoben asanam. Prepričana pa sem, da jima je skupen dih. Ja, mislim, da je tudi pri chi-gongu dih tisti, ki ob izbranem, ponavljajočem gibu dela čudeže. Franc ni štel, (kot se to počne pri aerobiki) – vodil nas je z zgledom in skozi trajanje ponavljajočih gibov se je individualna izkušnja povečevala in najbrž pri vsakemu posebej dobivala svojo obliko, barvo in dimenzijo.

Na Francovem Bizi na izi podstrešju, smo tisti večer vsak zase intenzivno izdihali vso lepljivo navlako, ki smo jo sprejeli in držali v sebi vede in nevede.

Domov sem se odpeljala lahka, sproščena in zadovoljna. Brez lepljive navlake. Spala sem kot koala in jutro začela zgodaj, pred 6.00, in to povsem »na izi«!

Hvala ti, Franc.

Andreja Lotrič, arhitektka, bivatibolje.com

Andreja

Tri leta sem se borila z raznoraznimi boleznimi kot so: slabost, glavoboli, kandida, težave z želodcem, nespečnost, prebava, tesnoba v prsih… Zdravniki so mi rekli, da je vse vzrok depresije, vendar nisem hotela začeti jemati anti-depresive. Prijateljica mi je posredovala e-mail za osnovne energijske vaje zhineng qigong-ga. Že po enem tednu rednih vaj sem začutila spremembe, izboljšala se mi je prebava, tesnoba je prenehala, da o spanju sploh ne govorim, ne samo da bolje spim, ampak celo smrčim, začela sem tudi bolj pozitivno razmišljati, vsakemu, ki to bere svetujem naj sam proba osnovne energijske vaje zhineng qigong-ga in verjame vanje ne bo mu žal.

Sanja

V veliko veselje mi je, da smo se včeraj spoznali in da sem bila navzoča na vaši delavnici o stresu. Zahvaljujem se vam za odlično izvedeno delavnico.

Tudi odzivi navzočih so zelo pozitivni. Sama sicer menim, da bi takšne in podobne vsebine, morali porazdeliti na več odmerkov skozi celo leto, da bi se uspešno držali v ravnotežju ter bili produktivni in zadovoljni sami s sabo, tako pri delu, kot  zasebno.

V kolikor nanese možnost, da bi organizirali še kaj iz vašega “menuja,” se še obrnem na vas in vas tudi z veseljem priporočim znancem in poslovnim partnerjem.

Želim vam veliko uspeha pri vašem nadaljnjem delu in vas toplo pozdravljam,

Daniela Žagar, direktorica, OOZ Kranj

Daniela

Hvala za vašo moč pozitivnih misli, ki ste nam jo na tako nevsiljiv način predstavili. Nam postavili ogledalo in nas na zelo prijeten način »prisilili«, da začnemo iskati vzroke v nas samih. Mi smo tisti, ki lahko nekaj več storimo v kolektivih v katere se vračamo. Če bo ostal samo delček podanega v nas, bo to veliko. Veliko, ker smo naredili nekaj zase, za naše boljše počutje, za vse, ki smo si jih privibrirali in za vse, ki nam prekrižajo našo pot. Pretočnost energije nas bo navdajala z elanom za delo in uspešno reševanje konfliktov.Želim vam, dosti takih seminarjev, veliko pozitivne energije in veliko smeha.

Marjana Kolar, predsednica, SVIZ OO Pomurje

Marjana

Franca sem spoznala ravno, ko sem se vrnila v službo po daljši odsotnosti zaradi hude bolezni. V tem času sem doumela, kako škodljiv je lahko stres za zdravje. Franc mi je pomagal, da nisem zapadla v stare navade in živim dosti bolj umirjeno, kar prispeva k boljšemu počutju. Zelo sem mu hvaležna.

Sonja

Prijavila sem se na e life pri Francu. Nisem natančno vedela kaj naj pričakujem v naslednje pol leta. Po zaključku lahko rečem, da je vredno z njim sodelovati, če želite narediti kaj zase. V mojem primeru je rezultat to, da danes razumem delovanje energij, tudi na daljavo, da sprejemam negativne lastnosti določenih oseb, ki jih v življenju srečujem kot izziv, ki mi bo pomagal dograditi sebe. Rezultat mojih obiskov pri njem je, da po sem po štirih letih ponovno spregovorila z očetom in ga obiskala, čeprav sem bila do zdaj trdno prepričana, da nikdar več ne bova spregovorila, sploh pa ne o kakšnih situacijah preteklega življenja. Kako se je to zgodilo, preverite zase z obiskom njegove delavnice, toplo priporočam.

Polona

Pred dnevi sem imel zelo naporen teden. Na koncu že tako napornega tedna sem vikend preživel na intenzivnem izobraževanju, poleg tega pa sem imel v soboto še gledališko gostovanje v Mariboru. Ko sem se v nedeljo zbudil, me je od utrujenosti neznosno bolela glava, vrtelo se mi je in le s težavo sem se spravil pokonci. Ker je bil pred mano zelo naporen dan vključno z akreditacijo sem se zbal, da ga ne bom mogel izpeljati po pričakovanjih. Takrat sem se spomnil, da sem obiskoval tečaj qigong vaj podjetja Bizinaizi, ki ga je vodil dr. Franc Gider. Pričel sem z izvajanjem qigong tehnik, ki sem se jih na tečaju naučil in čez kakšne pol ure vaj sem začutil, da je glavobol popustil in tudi energija potrebna za naporen dan se mi je povrnila. Dan sem izpeljal odlično in opravil akreditacijo.Finančna in časovna naložba, ki sem jo investiral v tečaj qigonga v podjetju Bizinaizi se mi je popolnoma obrestovala že samo s tem dnem.

Gregor Usenik, direktor, Aserta d.o.o.

Gregor