Ambicije so lahko zdrave ali bolane

AMBICIJE 🏆

Ambicije so lahko pozitivne ali negativne. Marsikdo bi za sebe rekel, da je njegova pozitivna lastnost ta, da je ambiciozen. Ambiciozen, samozavesten človek je v materialnem svetu marsikomu vrednota, ideal. A gledano iz duhovnega vidika pa je ta človek pogosto poln samega sebe, svojega ega. Njegove vrednote so duhovne blokade, ki mu povzročajo sitnosti in ga omejujejo. Zaradi naših ambicij gremo skozi življenje obremenjeno. Pogsot smo pod stresom, s pritiski, zakrčeni, kar je daleč od prostosti. S tako pozicijo stvari delamo z muko, naporom, manj efektivno, delamo napake. Zaradi njih ne moremo biti svobodni, se nismo zmožni povezati z višjimi nivoji energij. Če smo preveč ambiciozni in preveč izhajamo iz sebe, se lahko na dolgi rok v najboljšem primeru izčrpamo. V najslabšem pa celo resno zbolimo.

Svoboden, uspešen, srečen človek je tisti, ki ima najmočnejši energijski pretok. Pretirano ambiciozen človek je pogosto nasprotje tega. Njegove ambicije mu onemogočajo duhovno rast, dvig v višje sfere. Ko človek okusi občutek, ko je povezan z visokimi nivoji energij, takrat začuti globoko izpolnjenost. To, da vzdržuje ta pretok, postane njegova velika ambicija. To je stanje, kjer tebe ni, ko si prepojen z nečim višjim od sebe. Ne potrebuješ veljave, potrditve. Zato bi nam morale biti ambicije, kako biti čimbolj skromen, ponižen. Kako sebe spustiti, vse to v zameno za boljši energijski pretok.

Negativne ambicije se navezujejo na individualistično težnjo po doseganju moči in na sebično vedenje. Negativna ambicija je povezana s hierarhijo, statusom, prestižem in plačo.” (povzeto po spletni enciklopediji Wikipedia.

Zdrave ambicije te lahko pripeljejo visoko, bolane pa v pogubo.

Kaj pa cilji?

Marsikdo misli, da to, da spustiš ambicije pomeni, da si brez ciljev. Da boš izgubil nekaj v materialnem svetu, da ne boš uspešen. Za uspeh v materialnem svetu ni potrebno toliko uporabljati sebe.  Potrebno se je naučiti, kako skozi svoje aktivnosti iti z energijskim pretokom – bizinaizi :-). Človek, ki se tega nauči, lahko s pomočjo tega pretoka v življenju dosega rezultate, kakršne človek iz sebe ven, iz svojih ambicij ne zmore. Zato bi nam prioriteta, velika ambicija v življenju morala biti ta, da pridemo do čimbolj kvalitetnega energijskega pretoka, pri tem pa biti fleksibilni, aktivni ter z jasno začrtano potjo. To je zmagovalna kombinacija, garancija za uspeh na vseh področjih.

Kako priti do pozitivnih ambicij? Nekaj idej si lahko prebereš v nalsednjih člankih: