Utrujenost na delovnem mestu

Utrujenost na delovnem mestu 😮‍💨

Utrujenost na delovnem mestu je veliko ljudem zelo dobro poznana nadloga. Naše delovno mesto je poleg mesta za zaslužek in razvoj materialnih sposobnosti odličen poligon za trening našega osebnega razvoja v smislu duhovnih sposobnosti. Pri delu se poleg veščin in znanj, ki jih specifično delovno mesto zahteva, učimo tudi spuščanja našega ega. Poleg tega pa še spuščanja sebe, sprejemanja, fleksibilnosti, mehkobe in to je tisto, kar pripomore k našemu osebnemu duhovnemu napredku in s tem zviša kvaliteto našega dela. In to ljudje marsikdaj pozabimo.

V službi je naš glavni fokus na tem, da mora delo biti opravljeno čim hitreje, najbolj učinkovito. Pri tem pa velikokrat delamo s “slabo pozicijo.” Pomeni, da smo pri delu preobremenjeni, zaskrbljeni, si naložimo preveč, smo v krču, strahovih in skrbeh. Zato imamo slabe odnose s sodelavci, ne sprejemamo, vidimo in zagovarjamo samo svojo resnico, svoje poglede in svoj prav. In taka pozicija je tisto, kar nas pripelje do utrujenosti na delovnem mestu.

utrujenost na delovnem mestu

Vzroki za utrujenost na delovnem mestu

Ni krivo delo, ampak naša napačna pozicija in naš pogled na delo. Ljudje nismo slabe volje in utrujeni od dela. To doživljamo zato, ker pri vsem tem znotraj sebe nismo prosti. Naša čustva nam povzročajo utrujenost, utrujeni smo od svojih starih sporočil. Če želiš preseči utrujenost na delovnem mestu, je pomembno, da na svoje delo pogledaš kot na priložnost. Priložnost za razvoj tvojih duhovnih sposobnosti. Da se naučiš kako delati z “dobro pozicijo.” Ko se bomo naučili delati tako, da bomo znali spuščati svoj ego, sprejemati, imeti pri delu odprto srce, bili prosti in v notranjem miru, potem bo utrujenost izvodenela, bolj bomo učinkoviti, lažje bomo organizirali in vodili posle, bolj bomo začutili kaj je prav in kaj ne.

Rešitve

Ko bomo delali v visokih vibracijah, se bo tudi naša poslovna uspešnost izboljšala. Ko bomo dvignili svoj duhovni nivo, se bo avtomatično dvignil naš materialni nivo. Zato se naučimo te veščine in v službi združimo prijetno s koristnim. S tako pozicijo utrujenost pri delu zamenja uživanje.

Če bi se rad/a naučil/a kako delati z dobro pozicijo, se lahko pridružiš bizinaizi energijskemu treningu, kjer se učimo prav to. Več informacij najdeš na tej povezavi.

 

P.S. Več idej o tem kako lahko premagaš utrujenost na delovnem mestu si lahko prebereš na tej povezavi.

P.P.S. Znaki utrujenosti pri delu so opisani v članku na tej povezavi.