Pomlajevanje – resničnost ali iluzija?

Pomlajevanje je tema, ki je stara skoraj toliko kot človeštvo

Pomlajevanje je tema, s katero so se tako ali drugače srečevali ljudje v praktično vseh obdobjih zgodovine. Mladost tudi danes, mogoče še bolj kot kadarkoli prej, povezujemo z lepoto, zdravjem, vitalnostjo in dobrim počutjem. Kozmetična, prehrambena in farmacevtska industrija so razvile nešteto izdelkov in pripravkov za podaljševanje mladosti. Prav tako wellness industrija, ki je v zadnjem času še posebej v razcvetu, ponuja najrazličnejše pristope za pomlajevanje (masaže, razne tretmaje z eksotičnim pripravki, temperaturo, zvokom, dišavami, barvami,…). Tudi  v t.i. duhovni industriji je pomlajevanje zelo priljubljena tema.

Pomlajevanje

Kaj pomlajevanje sploh pomeni?

V čem se razlikujejo stari in mladi ljudje? Iz energijskega stališča bi lahko rekli, da po energiji. Velikokrat rečemo, da so otroci polni energije (ki jo v večini primerov sproščajo skozi igro in ostale fizične aktivnosti). Z leti ljudem energijski nivo upada. Pri starostnikih lahko opazimo upad življenjske energije celo do te mere, da niti hoditi več ne morejo. Hkrati se z upadanjem nivoja življenjske energije pojavlja čedalje več bolezni, ker tudi imunski sistem postaja čedalje bolj šibak.

Zakaj nam nivo življenjske energije upada?

Ljudje današnjega časa živimo tako, da nam življenjska energija odteka. To se dogaja vsakodnevno in posledice odtekanja energije se ne opazijo čez noč, ampak čez daljše časovno obdobje. Današnji način življenja je povezan s funkcioniranjem “iz sebe.” To pomeni, da večinoma sledimo svoji resnici, pogledom in prepričanjem. Če slučajno naletimo na situacijo, s katero se ne strinjamo, se postavimo v vlogo žrtve ali ocenjevalca ali razsodnika. Takšne vloge so neločljivo povezane z različnimi negativnimi čustvi, ki pa nam požirajo zelo veliko življenjske energije. Verjetno že imate kakšno izkušnjo, ko ste bili jezni ali žalostni ali prizadeti ali vas je bilo strah. Kako ste se takrat počutili? Verjetno zelo “na tleh” oziroma brez energije, volje do življenja.

Pomlajevanje s pomočjo energijskega treninga

Trening bizinaizi vključuje energijske vaje qigong, ki nam pomagajo dvigniti energijski nivo. Hkrati se učimo novega stila življenja – življenja brez stresa, ki ga povzročajo negativna čustva. Če hočemo to doseči, se moramo naučiti spremeniti svoj pogled na svet in svoj način delovanja. To je proces, ki ne more prinesti rezultatov čez noč. Z vstrajnim treningom se lahko naučimo živeti na ta način, da nam življenjska energija ne bo odtekala, ampak se nam lahko s časom celo krepi. To pa pomeni, da se pomlajujemo. Pomlajevanje pa seveda pomeni več energije, vitalnosti, zdravja in dobrega počutja.