Z veseljem začni vsako delo

 

Septembra je po navadi po poletnih počitnicah začetek novega šolskega leta za mladino in tudi za odrasle. Zame je bil to čas, da se previzitiram, kako in kje sem. Ko sem hodila še v šolo, sem si takrat zadala nove plane, da se bom pridno učila. In res, še posebej na začetku je bilo prisotnega veliko veselja. Veselje je glavni vir uspešnega dela. Veselje prinese s seboj tudi zanimanje, zagon in tako se vsako delo avtomatsko lažje opravi. Čemu služijo naše vsakodnevne aktivnosti, ki so povezane z našim časom? Največ ga preživimo v službi. Ljudje smo si različni in vsak ima nek potencial oz. neke sposobnosti. Pomembno je, da znamo prispevati svoje sposobnosti v okolje, kjer delujemo in si jih pri tem z učenjem še razvijati. Če delujemo v sproščenem vzdušju, je tudi prisotno veselje! Kako pridemo do tega se med drugim tudi učimo pri »Bizinaizi« energijskih delavnicah, kjer se nam lahko pridružiš ob ponedeljkih, sredah ali petkih ob 19.00.

Prijetno vzdušje na delovnem mestu vsakemu zelo veliko pomeni…..Človek je aktiven, dejaven, ustvarjalen vendar pa če pogledamo še širše, lahko ugotovimo, da niso bolj pomembna in manj pomembna področja. Vse aktivnosti v skupnosti so pomembne, zato obstajajo različni poklici oz. opravila, da  lahko deluje skupnost. Delamo zato, da neka skupnost lahko funkcionira in pri tem se prepletamo ljudje v skladu s svojimi sposobnostmi in potenciali, da prispevamo vsak svoje delo. Vsako opravilo, ki ga opravimo, je zato, da funkcionira skupnost v harmoniji. Če je tukaj veselje, to tudi veliko lepše deluje. Če delamo z pohlepom, strahovi in delamo izključno samo za denar in ego imidža, organizacija oz. sistem oz. skupnost ne more tekoče delovati.

Koliko je resničnega veselja oz. našega doprinosa, da bi naredili kaj dobrega v tistem okolju, kjer delamo? Kaj lahko prispevamo za celoten mozaik?

Zapisala Astrid Gider