Veselje je ključ do uspeha pri delu

Veselje pri delu

Veselje je vključeno v Bizinaizi misli iz koledarja za junij 2023: »USTVARJAJ Z VESELJEM IN DOBRO VOLJO.«

Veselje pri delu

Kaj ti spodbudi veselje?

Kaj ti v življenju spodbudi veselje? Vsak človek ima kakšno dejavnost, ki mu je zanimiva in mu veliko pomeni ter ima pri tem veliko veselja. Če je tvoj hobi tvoje delo, ki ga rad opravljaš, je veselje še toliko bolj pomnoženo. Vedno več je ljudi, ki se odločijo, da bodo opravljali delo, ki jih veseli in izpolnjuje.  V bistvu niti ni pomembno, kaj delamo. Pomembno je, da je pri tem veselje. Avtomatsko je potem pri tem tudi zanimanje.

Super je, če lahko prispevamo svoj del, pa tudi, če je to le delček. Če delamo kakršnokoli delo (ali pospravljamo, kuhamo, likamo, prodajamo, predavamo, pišemo vloge, rišemo načrte, prevajamo….), je zelo pomembna pozicija, s kakšno naravnanostjo delamo: s pozitivno ali z negativno. Človek ne bi verjel, vendar je res, da se po tej naravnanosti pozna na rezultatu dela. Niti ni pomembno, kako hitro je delo narejeno, bolj je pomembno, kako je narejeno. Ljudje, ki radi ustvarjajo in »padejo notri« v delo, so prav tako lahko zadovoljeni.

Veselje pri delu in otroci

Vzor si lahko vzamemo pri majhnih otrocih, ki se igrajo razne igrice ali zlagajo kocke, ali se igrajo v peskovniku itd. Otroci uživajo pri teh zadevah in se še ne obremenjujejo z ničemer. Zgradijo mostičke, stolpiče in jih podirajo. Oni se samo igrajo. Pri tem so neobremenjeni, pa tudi če ga kaj pokronajo. Eni otroci so bolj kreativni, drugi manj, drug od drugega se učijo; nihče ni boljši ali slabši. Tudi nimajo tega še v svojih mislih, da je nekdo boljši, drugi slabši. Samo različni so. In tako bi morali svoje delo opravljati tudi odrasli ljudje, kjer je prisotnega veliko veselja in dobre volje. In takšen pristop vodi v sproščeno, odprto sodelovanje, kjer se skupaj iščejo rešitve. Brez tega, da se spravljamo pod časovne pritiske in obremenitve.

Kreativnost je ena izmed aktivnosti, ki je najvišja na lestvici vrednost za čiščenje duše. Vsak od prisotnih delavcev ima notranje zadovoljstvo, da mu je uspelo opraviti svoj delež.  Najbolj pomembno pa je, da smo lahko srečni, da lahko delamo in ustvarjamo, čeprav vedno vse ne gre gladko. Kadar nam ne gre vse gladko po naših načrtih in se nam zatika, si pomagamo z energijsko pretočnostjo, ki jo pridobimo z novim načinom delovanja in razmišljanja. Pri tem nam zelo pomaga tudi sproščanje. Misel meseca nas nagovarja, da se poskusimo odzivati na vse z veseljem in dobro voljo, ter potem opazujmo, kaj in kako se stvari odvijajo.

Kako se naučiti veselje pri delu?

Spomnim se, kako se je okolica odzivala, ko sem imela v sebi veselje in dobro voljo, in kadar tega ni bilo. Pri tem je zelo pomembna naravnanost in dobra energijska pretočnost.

Če se želiš naučiti energijske pretočnosti, ti pri tem lahko pomaga Bizinaizi energijski tretma, ki se odvija vsak ponedeljek, sredo in petek od 19.00 do 20.00, kjer se sprostimo in napolnimo s svežo energijo. Poslušaj srce in si privošči nekaj za dušo! 😊Bizinaizi deluje v živo, ter izjemoma in med prazniki po zoom aplikaciji. Prijave za prvi informativni brezplačen energijski tretma in vse ostale informacije lahko pridobiš na tej povezavi.

Zapisala: Astrid Gider

Nekaj idej o učinkui veselja pri delu na učinkovitost pri dleu alhko najdeš v članku na tej povezavi.