Strah pred prihodnostjo

Strah pred prihodnostjo je produkt človeškega uma.*

Strah pred prihodnostjo se je okrepil po letu 2020 z epidemijo COVID.

Ali bom uspel narediti to, kako se bo odvilo to ali ono, kaj če bo, kaj če ne bo, kaj pa če…?

Ko razmišljamo o prihodnosti, se nas velikokrat poloti negotovost, skrbi in strahovi.🤔 Ljudje smo prepričani, da smo mi kreatorji svojega življenja. Zato mislimo da je prihodnost odvisna od nas. Ker se opiramo sami nase, nas je strah, saj se zavedamo da so naše sposobnosti omejene. Strahovi se vedno producirajo v naši glavi. Bolj kot smo v glavi, bolj nas je strah.

Strah pred prihodnostjo

 

 

Ljudje današnjega časa, misleči človek (Homo Sapiens) za svoje delovanje uporablja razum, svojo logiko in dojemanje. Veliko načrtuje, predvideva, pri tem je tako močno prepričan da je njegova računica pravilna, da ima popolno kontrolo nad svojim življenjem, s pomanjkanjem skromnosti da je on alfa in omega vsega.  Tak način funkcioniranja kaže na pomanjkanje modrosti. Za to, da bi se znebili strahov pred prihodnostjo, se je treba naučiti skozi življenje spuščati svoj razum in odpirati srce. Potrebno se je obrniti na Energijo. Pomeni, da spustimo svojo kontrolo in se naučimo živeti tako, da si zgradimo kvaliteten stik z Energijo. Ta stik nam omogoča da delovanje iz glave počasi nadomesti delovanje iz srca.

Rešitev ni v umu

Ko smo povezani z Energijo, smo v svojem srcu, takrat smo povezani z Resnico. In resnica ni strah, ampak zaupanje. Smo v popolnem notranjem miru, uživamo v sedanjem trenutku. Ne obremenjujemo se, kaj bo prinesla prihodnost, saj vemo da nanjo lahko vplivamo s tem, da si dvigujemo svojo energijo.  Ko bomo znali poiskati ta stik, bomo začeli brati, čutiti modrosti Vesolja. In ko enkrat dobimo modrost, potem nas več ni strah. Pogumno stopamo v prihodnost, saj zaupamo tistemu, ki jo je skreiral za nas. In tistemu, ki dela na svojem pretoku, pripada svetla prihodnost.

Le kdaj si bo sodoben človek lahko oddahnil in sustil strah pred prihodnostjo?

Pomaga lahko bizinaizi energijski trening, kjer se učimo življenja v pretočnem stanju.

*Znanstveno se strah pred prihodnostjo imenuje Chronophobia.