Dan brez smeha je izgubljen

Zgornja misel je bila pripravljena že na začetku leta, ko se je pripravljal koledar Bizinaizi 2020 kot nalašč za obstoječi mesec in trenutne razmere. Tudi če smo zaprti med štirimi stenami, se še vedno lahko smejimo. Velja enako za ženske in moške; za mlade in stare. Pri majhnih otrocih je nasmešek najbolj pristen, naraven in prisrčen. Nasmešek je najlepši okras in make up našega obraza. V trenutnih razmerah je žal sedaj namesto nasmeška vidna bolj maska, ampak kljub temu je še vedno pomembno, da se znamo nasmejati….

Ko se nasmehnemo, ali že samo razširimo ustnice, energija začne drugače teči….Pri Bizinaizi vajah in treningu dajemo velik poudarek na to, da imamo pri energijskih vajah nasmešek; prav tako se smehljamo tudi pri sproščanju, saj tako sveža energija pride še lažje do nas. Ne vem, če ste opazili, da če se smehljamo, se na drugi strani človek ne more niti kregati z nami. Nasmešek je največje orožje proti vsemu, kar nas ali druge ovira. Z nasmeškom se stvari dosti lažje odvijejo, razvijejo in rešijo. Razbremeni se napeto stanje. Zase lahko povem, da se zelo rada nasmejim; če ne drugega, si najdem kakšne dobre smešnice in vice ali celo komedije, ki mi še dodatno pomagajo, da se nasmejim. Najbolj všeč pa mi je, kadar pride do naravnega smeha, ki mi ga vzpodbudi kakšen dogodek, kakšna oseba ali situacija, ali se smejem celo sama sebi. Zadnji takšen dogodek je bil, ko sem šla prvič v trgovino z masko in rokavicami. Moram priznati, da mi je to bil kar izziv. Pri izbiri zelenjave in tamkajšnji tehtnici, se mi je pri printanju kode s ceno zapletla na rokavice nalepka in se je nisem mogla rešiti in nato še enkat in še enkrat in to bi morali videti kako sem bila nerodna: to je bil »show time« (predstavljajte si Mr. Beana, ki mi je velikokrat bil tako butast, da sem se mu na koncu mogla hočeš-nočeš smejati). No nekaj podobnega se je dogajalo meni, ko sem bila tako nerodna pri izbiri zelenjave z rokavicami in masko. In potem me doma mož vpraša, kaj sem delala tako dolgo…Ha, ha, ha…

 

Če bi vsak pri sebi skrbel za to, da bi se več smejal, bi se tudi nasmešek lahko širil kot virus! J  Saj je znano, da je tudi nasmešek zelo nalezljiv. Bizinaizi nasvet za ta mesec: poskušajte se čim večkrat v tem mesecu nasmejati in takoj se boste bolje počutili.

 

Zapisala: Astrid Gider 😉