Prispevaj najboljše, kar zmoreš. Pogled se ti bo razjasnil.

Bizinaizi misel za December 2020

»Prispevaj najboljše, kar zmoreš. Pogled se ti bo razjasnil.«

V teh dneh je zapadlo več snega in tisti dan se je v zraku začutilo pravo nepopisno veselje. 🙂 Vsak najmanjši hribček je bil zdrajsan in otroci so vriskali in bili čisto obsedeni s snegom: zidali so snežake in sanke so kar poskakovale po velikih in majhnih hribčkih…. vse to je dvignilo energijsko vibracijo celotnega področja, kjer sem se sprehajala in opazovala dogajanje. Najbolj smešno od vsega pa je bilo, ko sem zagledala še psa, ki se je prav tako po hrbtu drajsal navzdol po hribu, kot da bi se tudi on sankal. Mislim, da sem prav videla, kako se je še pes režal (seveda brez maske 🙂 ). Kaj takega že dolgo nisem videla; celo pes je padel v vibracijo veselja in uživanja.

Moram priznati, da sem po dolgem času z veliko radostjo opazovala toliko nasmejanih obrazov. V zraku se je čutila srčna otroška energija, kjer ni bilo opaziti nobene tekmovalnosti, strahu, panike, nesprejemanja, zaskrbljenosti, žalosti, zamer, prerekanja…. vse skupaj je bilo samo naravno in lahkotno. Vsak od nas, ki smo se znašli slučajno na tistem prostoru, smo se začeli avtomatsko smejati, saj je ta energija bila nalezljiva in se je širila. Vsak posameznik je tukaj v tem prostoru prispevali najboljše, kar zmore: to je naravno pozitivnost v katero je bilo vtkanega veliko zunanjega in predvsem notranja veselja in smeha ter predvsem uživanja.
A si lahko predstavljamo, da je v srcu (svoji notranjosti) možno doseči podobno otroško razpoloženje ne glede na zunanje dejavnike (npr. da zapade sneg)? A lahko verjameš, da s tem, ko se naučiš biti notranje pomirjen in v svojem bistvu biti radosten (tako kot je opisana zgoraj otroška radost v sankanju), da takrat lahko najboljše prispevaš, kar je sploh v tvoji moči? Z veseljem in radostjo v srcu lahko prispevamo največ, kar lahko.
Kako priti do tega notranjega miru, ki izžareva otroško radost, se učimo v Bizinaizi. Če te zanima, kako priti do tega miru, ne glede na vse zunanje dejavnike, ki se dogajajo okrog nas, ampak kar tako, poglej na spletno stran www.bizinaizi.si in se nam pridruži ob ponedeljkih, sredah in petkih od 19.00 do 20.00.