Pozitivna čustva ustvarjajo naš svet

Bizinaizi_600x400-04

Kako lahko pozitivna čustva ustvarjajo naš svet?

Se vam je že kdaj zgodila kakšna nerodnost? Na primer, da ste nerodno padli po stopnicah, ali kam udarili z glavo, ali si priprli prst z vrati, ali vam je padel krožnik iz rok, ali ste bleknili kakšno neumnost, se vam je polila kava,… Prepričan sem, da vsak od nas pozna takšne situacije. Ste se že kdaj vprašali, zakaj se je to zgodilo? Ste mogoče opazili kaj se vam je v času pred nerodnim dogodkom rojilo po glavi? So bile v vaši glavi pozitivne misli in v srcu pozitivna čustva? Ali ste bili bolj negativni kot pozitivni?

Dejstvo je, da se nam nerodnosti (in tudi hujše nesreče) dogajajo takrat, ko od sebe oddajamo negativne vibracije. Te vibracije so posledica naših negativnih čustev, ki pa so posledica naših negativnih misli. Vibracija, ki jo oddajamo od sebe, pritegne v naše življenje ljudi, situacije in dogodke, ki so na isti frekvenci, kot vibracija ki jo oddajamo (torej so uglašene z našo vibracijo). Če torej hočemo spremeniti svoje življenje, moramo spremeniti vibracijo, ki jo oddajamo.

 

Smeh je zdravje

Pregovor pravi, da je smeh pol zdravja. Ta pregovor bi dopolnil tako, da bi dodal še drugo polovico. Torej: “Smeh je zdravje.Pozitivna čustva lahko najlažje treniramo s smehom. Smeh ima veliko pozitivnih učinkov na naše telo in čustva. Med smehom se v telo sproščajo pozitivni hormoni sreče, ki dodatno vplivajo na dobro počutje in dober pretok energije v telesu. Hkrati dihamo bolj globoko, kar pomeni, da celice dobijo več kisika. Sam prakticiram smejalno dihalne vaje (nekateri jim pravijo joga smeha, meni osebno se to sicer ne zdi najbolj primeren izraz…). Vsak dan si vzamem 5 do 10 minut za smeh. Če se ne moremo smejati na glas, se lahko vsaj smehljamo. Tudi taka gesta pozitivno vpliva na naše hormone, pozitivna čustva in s tem dobro počutje.

Albert Einstein je nekoč dejal: “Vse je energija. Če se uglasiš na vibracijo realnosti, ki si jo želiš, se bo ta realnost zgodila. Ne more biti drugače. To ni filozofija. To je fizika.” Če torej želimo realnost, ki bo radostna in vesela, se moramo najprej uglasiti na frekvenco radosti in veselja. In ta naša vibracija bo pritegnila v anaše življenje vibracije, ki so uglašene z našo vibracijo…