Čarobnost dihanja

Začuti svobodo narave, ki počiva. Ustavi se ter nekajkrat globoko vdihni in izdihni.

Bizinaizi misli za februar 2021

Če imaš v sebi veliko nemira, zelo pomaga med drugim tudi to, da greš v naravo. Hoja je zelo univerzalni in naravni način sproščanja, kjer se lahko zliješ z okolico, po kateri v tem trenutku hodiš. Vsekakor je dobrodošlo, da med hojo uživamo in doživljamo okolico. Še posebej prijetno se lahko počutimo, če hodimo po gozdu, travniku, njivah in sprehajalnih poteh.

Če le zmorem, se večinoma zjutraj odpravim na hitro hojo na bližnji hribček. Vmes se obvezno ustavim ter poskušam z zaprtimi očmi trikrat do petkrat globoko vdihniti in izdihniti. Zelo je osvobajajoče, če se ustavim in zadiham. To se čuti tako, kot če bi se resetirala in ob tem se telo in duša razbremenita ter hkrati se napolnita s svežo Energijo. Vmes slišiš ptiče in čutiš drevesa, ki dihajo….

Globoki vdih in izdih pa lahko vadimo kjerkoli in kadarkoli. Še posebej ob situacijah, ki jih ne maramo oz. so nam odveč ali neprijetne in predvsem, kadar ob sebi nimamo tako podpornega okolja kot je lepa narava; npr. če nas razjezi neko početje partnerja, otroka, šefa, sodelavca, mame, očeta, brata, prijateljice, soseda ali pa se razjezimo nad računalnikom, ki melje; pa ravno takrat, ko se nam še kako mudi…. Ravno takrat potrebujemo RESET in ravno takrat bi se morali naučiti globoko vdihniti in izdihniti. No, tole dihanje, kjer nam je butnila ven jeza, pa je že težji trening. Nekoč je nekdo rekel: »Pa kaj vi toliko trenirate na Bizinaizi?« Ja, ravno to, da se naučiš globoko vdihniti in izdihniti, ko nam na tipko našega ega pritisne npr. jeza ali užaljenost, strah ali kakšno drugo negativno čustvo.  »Tega se pa ne da kar tako spustiti, če se jeziš, si pač jezen« je po navadi replika. Na Bizinaizi pa ugotavljamo: malo po malem, kapljica po kapljici; in dogajati se začnejo čudeži; če redno treniraš, počasi ta negativna čustva spuščaš in hkrati se s tem tudi spreminjaš…. Seveda ene stvari gredo hitreje, za druge pa je potrebno mesece in celo leta, da jih spustimo. Pomembno je, da se počasi osvobajamo naših spon, ki nam grenijo življenje. Pri tem nam pomaga tudi vsakodnevno energijsko sproščanje, ki nas vodi v pretočno stanje brez misli, kjer si natočimo svežo energijo in tako tudi lažje funkcioniramo skozi dnevne situacije.

Če si začutil, da bi se rad spremenil v bolj osvobojeno osebo, te vabim, da se pridružiš Bizinaizi energijskim treningom,  kjer se sproščeno pogovarjamo o različnih zadevah/situacijah, izvajamo mehke energijske vaje in se sproščamo.  Dobivamo se preko Zoom aplikacije vsak ponedeljek, sredo in petek zvečer. Podrobnosti so na spletni strani  www.bizinaizi.si.

Napisala: Astrid Gider