Akademija za osebno in poslovno rast
031 313 032 | info@bizinaizi.si

Visoke temperature – dober razlog za pritoževanje

Temperatura

Ste v zadnjih dneh slišali koga, ki bi se pritoževal nad “neznosno” vročino, ki je te dni zajela naše kraje? Če ne, potem se verjetno ne gibljete dovolj med ljudmi. Visoke temperature (pa tudi nizke) so lahko vedno dober razlog za pritoževanje. Zanimivo je kako smo ljudje nagnjeni k negativnosti… Vedno se najde dober razlog za pritoževanje. Zanima me kako bi ljudje, ki jih motijo visoke temperature, kometirali, če bi v tem času bile temperature prijetno sveže (npr med 15 in 20 stopinj). Garantiram vam, da jim tudi to ne bi bilo prav… Poletje je. In poleti so visoke temperature nekaj povsem običajnega. Še dobro, da ljudje (kljub svoji navidezni vsemogočnosti) nimamo vpliva na vreme…

Kaj torej lahko naredimo. Sam se poskušam čim manj pritoževati. Ker to pomeni negativno nastrojenost, kar pa seveda ni povezano s pozitivnimi energijami. Če so zunaj visoke temperature, se prilagodim tako, da se med 12. in 17. uro zadržujem v zaprtih prostorih (po možnosti z zatemnjenimi žaluzijami in brez klime). V teh dneh pa zjutraj in zvečer neizmerno uživam zunaj, saj je res prijetno. Če pa že moram hoditi ali delati po opoldanski vročini, pa to vzamem kot del igre. Telo s potenjem uravnava svojo tempetaruro, skozi potenje pa se tudi po naravni poti odstranjujejo strupi iz telesa. V vsaki stvari se da najti kaj pozitivnega.

V šoli smo se učili, da so skozi evolucijo preživele najbolj prilagodljive živali, ne najmočnejše. Skratka tiste, ki niso iskale izgovorov v zunanjih okoliščinah, ampak so se na njih ustrezno odzvale in se jim prilagodile. Res pa je, da so se morale spremeniti. Čemu so torej namenjene zunanje okoliščine (nad katerimi se najrajši pritožujemo)? Naši osebni rasti. Kako? Tako, da treniramo pozitiven odnos do njih in s tem spreminjamo sebe – opuščamo stare miselne vzorce in poglede, ki nas delajo čustvene in zategle. Če smo zategli, pa energija ne more teči, mar ne?

Kaj je bolje? (1) Pritoževati se nad okoliščinami in jih izkoristiti kot izgovor za to, da smo lahko nesrečni in se ne spreminjamo. (2) Sprejeti okoliščine takšne kot so, pogledati na njih pozitivno, se prilagoditi in ta process razumeti kot našo osebno rast. Izbira je naša. Kateri pristop pa nam bo dolgoročno prinesel več osebnega zadovoljstva?

Želim vam lepo vroče poletje. Garantiram, da pozimi visoke temperature ne bodo naš problem. Takrat se bomo lahko pritoževali nad mrazom. Če se seveda ne bomo odločili drugače…

 P.S.: Sliko sem posnel pred časom v Španiji.

 

 

Programi bizinaizi

Spremljajte nas

Bizinaizi E-novice