Akademija za osebno in poslovno rast
031 313 032 | info@bizinaizi.si

Trije bizinaizi triki za večjo kakovost življenja

 

Kaj je sploh kakovost življenja?

Kakovost življenja je zelo relativen pojem. Vsakdo si ga predstavlja malo drugače. Generalno bi lahko rekli, da se zmanjšana kakovost življenja kaže na naslednjih treh področjih:
– zdravje,
– odnosi,
– finance.

Trije triki, ki vplivajo na kakovost življenja

1. Sproščanje

Naš um je glavni vzrok za vse probleme (izzive), ki jih ljudje imamo. Naše misli kreirajo naše življenje. Če hočemo boljšo kakovost življenja, se moramo naučiti občasno izklopiti naš um, to pomeni priti v stanje brez misli. Priporočljivo bi bilo, da si vzamemo vsak dan vsaj trikrat nekaj minut za to, da se kvalitetno sprostimo in pridemo v stanje brez misli. Tako si naš um spočije in nabere novih idej. Pomagamo si lahko s pripomočkom VITO.

2. Resnica

Ta trik je povezan s prejšnjim trikom. Že Einstein je izjavil: “Vse je relativno, absolutno je le to, da je vse relativno.” To pomeni, da če mi nekaj vidimo, ni nujno, da je to tudi res. Gledamo iz svojega zornega kota, ki ni nujno absolutna resnica. Če torej nočemo imeti preveč težav v življenju, bi se morali ob vsaki naši misli oziroma pogledu, zavedati, da je to le naš pogled. Pravzaprav bi morali dvomiti v vsak svoj pogled… Mimogrede spodnja slika ni resnična, ker sem jo z računalniškim programom zrcalno obrnil… 🙂

3. Življenje je igra

Zdi se mi, da ljudje jemljemo življenje preveč zares. Zato nas vsaka situacija, v kateri se znajdemo in ni v skladu z našimi pričakovanji, vrže iz tira. To pomeni, da se odzovemo z negativnimi čustvi, ki nas energijsko zakrčijo. Če bi življenje vzeli bolj kot igro in vse situacije kot priložnost za spoznavanje sebe in učenje, bi bilo življenje veliko lahkotnejše. Mnogi mislijo, da je to nemogoče. Sam lahko iz izkušenj povem, da to je mogoče. Je pa res, da sami to zelo težko dosežemo. Priporočljivo je, da se obrnemo po pomoč, ki je lahko v obliki individualnih ali skupinskih coachingov.

Programi bizinaizi

Spremljajte nas

Bizinaizi E-novice