Akademija za osebno in poslovno rast
031 313 032 | info@bizinaizi.si

Seminar za obvladovanje stresa “bizinaizi”

Seminar za obvladovanje stresaDanes smo v poslovni stavbi Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani izvedli prvi seminar za obvladovanje stresa “bizinaizi”. Seminar za obvladovanje stresa  je namenjen zaposlenim ljudem, ki opažajo, da težko sledijo vsem zahtevam sodobnega časa (na službenem in zasebnem področju). Namen seminarja je bil udeležence seznaniti z vzroki za nastanek stresa na delovnem mestu in v privatnem življenju ter predstavitev praktičnih tehnik za obvladovanje in preprečevanje stresa.

Prvi del tečaja so predstavljaje či gong vaje, ki izboljšajo energijsko pretočnost v telesu ter pomagajo odpravljati posledice stresnega življenja. Seminar za obvladovanje stresa je namenjen učenju tehnik za doseganje sprostitve in umirjenosti. Či gong vaje so enostavne vaje za doseganje energijskega ravnovesja v telesu. Izjajo iz tradicionalne kitajske medicine in se jih je relativno enostavno naučiti. Z njihovo pomočjo (če jih redno izvajamo) lahko dosežemo večjo umirjenost, koncentracijo pri delu in s tem večjo učinkovitost.

V drugem delu tečaja smo se pogovarjali o konkretnih situacijah zakaj nastane stres in kako ga preprečiti. Praktično vsi udeleženci so ugotovili, da je tovrstnega znanja premalo, kar se odraža v tem, da so ljudje čedalje bolj izčrpani (takemu stanju pravimo tudi izgorelost). Od izgorelosti do bolezni pa le še majhen korak (v današnjem času so še posebej pogoste t.i. avtoimune bolezni). Dejstvo je, da si ljudje s svojim obnašanjem in načinom življenja prikličemo v življenje situacije, ki nam povzročajo stres. Z rednim prakticiranjem principov bizinaizi lahko dosežemo umirjeno in uravnoteženo življenje. Pri principih bizinaizi gre za to, da poskušamo živeti aktivno brez izčrpavanja – pri tem je treba poiskati energijske blokade, ki nam povzročajo stres in izčrpanost. Seminar za obvladovanje stresa je idealen pripomoček za učenje teh principov.

Seminar za obvladovanje stresa “bizinaizi” bomo izvajali redno na različnih koncih Slovenije. Lahko ga organiziramo tudi v podjetjih. Več informacij lahko dobite na poštenem naslov info@bizinaizi.si.

V življenju lahko marsikaj dosežemo, če se naučimo delovati mehko in sproščeno – bizi na izi…

Programi bizinaizi

Spremljajte nas

Bizinaizi E-novice