Akademija za osebno in poslovno rast
031 313 032 | info@bizinaizi.si

Je tvoja služba zanimiva?

Zakaj je pomebno, da je sodelavcem služba zanimiva?

služba zanimivaDanes sem bil na dogodku “Izzivi gospodarskega razvoja 2014” na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Tema dogodka je bila promocija zdravja na delovnem mestu. Čedalje več ljudi izostaja iz službe zaradi bolniške odsotnosti, kar vpliva na stroške in konkurenčno sposobnost podjetij. Zanimivo se mi je zdelo razmišljanje direktorja ZZZS Sama Fakina, ki je povedal, da ZZZS čedalje bolj razmišlja o tem, da bi spodbujal (in financiral) preventivo, namesto kurative. Še posebej je pomembno zdravje na delovnem mestu, ker to vpliva na bolniški stalež.

Na zdravje na delovnem mestu ne vplivajo le delovni pogoji in tehnične karakteristike delovnega okolja. Znanost čedalje bolj ugotavlja, da je eden od glavnih dejavnikov zdravja na delovnem mestu je zadovoljstvo zaposlenih. Nezadovoljstvo je namreč eden od glavnih vzrokov za nastanek stresa na delovnem mestu. Ali ste se že kdaj vprašali če je vaša služba zanimiva? Če delamo nekaj kar nas veseli, bomo na delovnem mestu bolj zadovoljni. To pomeni, da bomo svoje delo opravili bolje, kar za sabo potegne večjo zadovoljstvo strank. te se bodo rade vračale in naše izdelke (storitve) priporočale tudi svojim znancem in poslovnim partnerjem. Naš zaslužek bo večji, kar pomeni, da bomo lahko več vlagali v razvoj in delali s še večjim zadovoljstvom,…

Kako preverimo ali je naša služba zanimiva?

Nekaj vprašanj, ki bi si jih moral postaviti vsakdo, ki ne ve ali je njegova služba zanimiva:

  • Ali sem s svojim delom zadovoljen in pri delu uživam?
  • Ali hodim v službo oz. delam le zaradi plačila?
  • Ali imam svojo dolgoročno vizijo in cilje?
  • Ali me trenutna služba pelje proti ciljem (oziroma viziji)?

Če nimam odgovora na ta vprašanja, bi bilo fino, da razmislim in si odgovorim. Če so odgovori “ne,” je zelo verjetno, da ni naša služba zanimiva. Kaj narediti v takšnih primerih? Ali bi bilo dobro, da razmislim o svojih nadaljnjih aktivnostih?

Programi bizinaizi

Spremljajte nas

Bizinaizi E-novice